Jak rychle splatit dluhy

Hlavní stránka / Blog / Jak rychle splatit dluhy

Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám!

Rychlé zaplacení všech dluhů

Rychlé splacení dluhů je snem asi každého, kdo dluhy má. Naštěstí existují způsoby, jak si splácení urychlit. Přečtěte si v tomto článku, jak rychle splatit dluhy a jak se kompletně zbavit dluhů v co nejkratší době. Máme pro Vás přehledný návod, jak se oddlužit včetně praktických rad.

 

Potřebuji oddlužit rychle

 

Doporučujeme si jako první krok udělat soupis dluhů včetně aktuálních dlužných částek. Získáte tak přehled nad svými závazky. Pokud se ptáte, kde zjistit dluhy, můžete využít registrů, a to bankovní či nebankovních. Ty jsou dostupné na internetu. V případě exekucí lze využít výpis z Centrální evidence exekucí dostupné online či na České poště.

Rychlé oddlužení maximálně za 3 roky

Jako první musíme zmínit novou zkrácenou délku oddlužení formou insolvence, která má nově maximální délku splácení stanovenou na 3 roky. Pokud uhradíte v osobním bankrotu 100 % svých závazků, můžete mít oddlužení za sebou ještě dříve. Jedná se o velmi využívanou možnost, jak rychle splatit všechny dluhy. Hlavní výhody jsou následující:

Pro využití těchto výhod se musíte nacházet v úpadku. To je stav, kdy máte alespoň dva věřitele a jste po splatnosti. Současně v budoucnu nejste schopni pokračovat v původním režimu splácení. To jsou hlavní podmínky insolvence. Mezi další zásadní musíme jmenovat dostatečný příjem na splácení nebo mít dárce. Informujte se, co je všechno potřeba k insolvenci a jak přesně postupovat.

 

Oddlužení mohou využít manželé společně, jednotlivé fyzické osoby, podnikatelé jako OSVČ nebo třeba lze požádat o insolvenci invalidních či starobních důchodců. Všichni zmínění musí podat přihlášku na Krajský soud podle svého bydliště. Odborně se tato přihláška jmenuje návrh na povolení oddlužení a vypracuje ji například advokát. Obraťte se na nás a my Vám poradíte, jak podat insolvenci správně a včas.

Konsolidace s lepším úrokem

V případě, že máte více půjček a úvěrů, je možné konsolidovat vše do jedné splátky. Většinou v bance dostanete lepší celkový úrok než na jednotlivých úvěrech. Tím by se Vám měla zkrátit také doba splácení a jedná se o další způsob, jak rychle splatit dluhy.

 

Dluhové poradenství říká: Vyvarujte se již na začátku dluhům s vysokým úročením. Čtěte pozorně smlouvy a zajímejte se také o celkový náklad na úvěr RPSN. Konsolidace může být vhodný návod, pokud zrovna nemáte exekuce nebo ještě nejste v registrech dlužníků. V opačném případě můžete začít přemýšlet nad insolvencí.

Opatření pro rychlé splacení dluhů

Je možné, že dluhy zvládnete zaplatit také sami bez cizí pomoci. Budete potřebovat pouze odhodlání a na nějaký čas se uskromnit. Můžete zkusit některé z následujících opatření, které by Vám mohli pomoci k rychlejšímu splacení dluhů:

  1. Zkuste v práci být přesčas a řekněte si o zvýšení mzdy
  2. Omezte zbytečné výdaje (alespoň na dobu oddlužování)
  3. Najděte si ještě nějakou brigádu a mějte své příjmy pod kontrolou
  4. Nebojte se jednat s Vašimi věřiteli a domluvte se na mimořádných splátkách
  5. Můžete se obrátit také na své okolí, zda Vám nepomůžou překlenou vysoké úroky

Protože čím dříve dluhy zaplatíte, tím méně uhradíte na úrocích a nákladech na úvěr. Do špatné finanční situace se může dostat každý z nás. Řešení finanční tísně naštěstí existují. Neváhejte si obrátit na odborníkydluhové poradny, kteří Vám osobně poradí, jak řešit dluhy.

Mohlo by Vás zajímat

Návod

Zjistěte, jak vyhlásit insolvenci rychle a především správně. Zde najdete přesný návod, jak postupovat v případě, že potřebujete vyřešit svoje dluhy insolvencí. ...

Poradna

Přežít dluhy zvládnete za pomoci dluhové poradny. Naštěstí existují způsoby oddlužení, které Vám pomohou přečkat finanční tíseň. První krok ale vždy začíná...

Změny v oddlužení

Insolvence pro rok 2025 prošla změnami, které dlužníkovi umožní kompletní oddlužení za maximálně 3 roky. Byla také zrušena hranice úhrady 30 % pro osvobození od zb...