Insolvenční poradna

Hlavní stránka / Blog / Insolvenční poradna

Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám!

Insolvenční poradce odpovídá na Vaše dotazy

Insolvenční poradce Vám pomůže lépe pochopit celý proces oddlužení. Odpovídáme Vám na dotazy před insolvencí nebo v průběhu insolvenčního řízení, případně po jeho ukončení. Obrátit se na naši insolvenční poradnu můžete s dotazy týkající se osobního bankrotu či dalších forem oddlužení.

 

Potřebuji poradit s insolvencí

 

Odborný insolvenční poradce je Vám k dispozici každý den od 8:00 do 20:00 na telefonním čísle 777 210 149. Můžete si také domluvit osobní schůzku přímo v naší advokátní kanceláři nebo ve Vašem okolí. Zajímá Vás, co je všechno potřeba k insolvenci nebo potřebujete poradit s probíhajícím oddlužením? Neváhejte se na nás obrátit. Ochotně se budeme věnovat každému z Vás.

Jak funguje insolvenční poradna

Tvoříme odborný tým advokátní kanceláře s mnohaletou zkušeností v oblastech insolvencí fyzických osob či právních subjektů. V rámci insolvenční poradny nabízíme tyto zkušenosti všem, kteří se potřebují zeptat na toto téma. Podívejte se, jaké oblasti řešíme:

Oslovit insolvenční poradnu můžete prostřednictvím formuláře na těchto stránkách, kam můžete vyplnit Vaše telefonní číslo. Poradce se Vám v nejbližší době ozve a probere se Vámi danou otázku. Můžete nám zavolat také přímo na uvedené číslo. Na Vaše dotazy odpovídáme také přes email.

Jak vstoupit do insolvence?

Jestliže Vás trápí vysoké dluhy, které nelze splácet normální cestou, můžete začít přemýšlet nad vstupem do insolvence. V první řadě doporučujeme kontaktovat insolvenčního poradce a zeptat se na průběh osobního bankrotu. V případě zájmu o toto oddlužení bude nutné splnit podmínky. Následuje vypracování návrhu na povolení oddlužení, který je podáván na krajský soud. Podívejte se na přehledný postup, jak do insolvence vstoupit.

  1. Zjistěte si informace o insolvenci přímo v poradně
  2. Podmínky pro vstup jsou: Min. 2 věřitelé, dluhy po splatnosti, dostatečný příjem na splácení
  3. Příprava podkladů pro vypracování přihlášky do insolvenčního řízení
  4. Vypracování návrhu na povolení oddlužení a odeslání na příslušný soud
  5. K zahájení insolvenčního řízení dojde do třech pracovní dní od odeslání
  6. Nastává ochranná lhůta před úročením a vymáháním a čeká se na rozhodnutí soudu
  7. Povoleno oddlužení splátkovým kalendářem či prodejem hodnotného majetku

Po řádném plnění oddlužení dojde po uplynutí maximální délky insolvence či dříve k ukončení osobního bankrotu. Nastává osvobození od dluhů a čistý štít. Insolvenční poradna Vám radí také po ukončení celého procesu. Zápis v insolvenčním rejstříku o průběhu řízení je viditelný 5 let od ukončení.

Insolvenční správce

Po povolení oddlužení soudem máte přiděleného insolvenčního správce. To je osoba, které má vzdělání a oprávnění tento institut vykonávat. Přidělení insolvenčního správce je náhodné podle systému soudu.

 

V první řadě od povolení oddlužení mají dlužníkovi věřitelé možnost se do insolvenčního řízení přihlásit svoje pohledávky. Jejich lhůta je 60 dní od povolení. Po uplynutí této doby přichází osobní schůzka s insolvenčním správcem. Poradna je schopna Vám pomoci i v této fázi!

 

Na tak zvaném přezkumném jednání dojde k osobnímu kontaktu s dlužníkem a věřitelé mají možnost se také vyjádřit. Správce musí každou přihlášenou pohledávku přezkoumat a rozhodnout, zda ji uzná či nikoli. Následně již není možné navyšování celkového dluhu!

Varianty insolvence

Insolvenční poradce Vám popíše obě varianty osobního bankrotu. První se odehrává splátkovým kalendářem podle dlužníkova příjmu. Pokud je jeho příjem vzhledem k nezabavitelnému minimu nedostačující, může využít dárce. Ten mu na oddlužení bude přispívat. Minimální výše splátky v insolvenci je cca 2500,- měsíčně. V případě společného oddlužení manželů je splátka cca o 1000,- měsíčně vyšší.

 

Druhou variantou insolvence je zpeněžení majetkové podstaty dlužníka. V takovém případě se insolvenční správce bude snažit zpeněžit hodnotný majetek v co nejvyšší míře pro pokrytí dluhů. Pokud se ovšem nenajde kupec, může majetek zůstat dlužníkovi. Následně je možné přikročit k první variantě splátkového kalendáře. Důležité, insolvenční správce má nárok na odměnu z prodeje majetku. Insolvenční poradna dodává: Ovšem drobný majetek a většinou elektronika se v rámci insolvenčního řízení neprodává.

Časté dotazy

Poradna pro insolvence pro Vás vybírá časté dotazy, na které hledáte odpovědi. Níže naleznete odpovědi na často kladené dotazy:

Pokud jste nenašli odpověď na Vaši otázku, nezoufejte. S finanční poradcem dostanete odpověď vždy. Stačí nás kontaktovat a my Vám rádi odpovíme. Součástí poradny je také příprava dokumentů a jiné právní zastoupení. Využijte našich zkušeností a nechte svůj případ v rukou odborníků z poradny insolvence.

Mohlo by Vás zajímat

Návod

Zjistěte, jak vyhlásit insolvenci rychle a především správně. Zde najdete přesný návod, jak postupovat v případě, že potřebujete vyřešit svoje dluhy insolvencí. ...

Poradna

Přežít dluhy zvládnete za pomoci dluhové poradny. Naštěstí existují způsoby oddlužení, které Vám pomohou přečkat finanční tíseň. První krok ale vždy začíná...

Změny v oddlužení

Insolvence pro rok 2025 prošla změnami, které dlužníkovi umožní kompletní oddlužení za maximálně 3 roky. Byla také zrušena hranice úhrady 30 % pro osvobození od zb...