Oddlužnění

Hlavní stránka / Blog / Oddlužnění

Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám!

Pomoc s dluhy

Oddlužnění je vhodné zvažovat ve chvíli předlužení, což znamená situaci, kdy nejste schopni pokračovat v původním domluveném splácení s věřiteli. Úpadek či hrozící úpadek jsou indikátory k hledání řešení špatné finanční situace. Stačí mít více věřitelů a nezvládat splácet dluhy včas.

 

Potřebuji řešit oddlužnění

 

Pomoc s oddlužněním nabízí dluhová poradna řadu let a způsobů, jak se dostat z dluhů je několik. Jako první krok doporučujeme odbornou analýzu Vaší konkrétní situace, kde je potřeba doložit podklady k Vašim závazkům. Následně je možné doporučit cestu k oddlužnění Vaší osoby.

Oddlužnění je možné insolvencí

První musíme zmínit možnost insolvence, která vede ke kompletnímu oddlužnění všech dluhů a finančních závazků. Má však svoje podmínky a pravidla, bez kterých není možnost tohoto institutu využít. Ovšem v případě splnění podmínek a řádného plnění se může jednat o velmi výhodnou cestu k životu bez dluhů.

Podmínky insolvence

Do insolvence mohou vstoupit jednotlivé fyzické osoby, které dosáhnout na oddlužnění. Zároveň mohou manželé společně podat žádost a zákon zná také oddlužení podnikatelů či důchodců. Průběh insolvence je buď prodejem majetku či splátkovým kalendářem. Jsou případy, které mohou kombinovat oba zmíněné průběhy.

Výhody insolvence

  1. Jedna splátka na všechny dluhy
  2. Zastavené vymáhání
  3. Konec růstu úroků
  4. Omezená délka tohoto oddlužnění
  5. Případné odpuštění části dluhu

Mějte na paměti, že by insolvence měla být až tou poslední volbou, kterou při řešení oddlužnění máte. Priorita by měla být v úhradě věřitelům v plné výši. Nicméně, životní situace se mění a někdy nezbývá nic než sáhnout po radikálnějším řešení. Existují ale další způsoby, které by Vám měli s dluhy pomoci.

Konsolidace s dostupným splácením

V případě vysokých úroků na původních smlouvám je možné dojít si do banky a konsolidovat všechny půjčky a úvěry do jednoho nového s výhodnějšími podmínkami. Především mít šanci si znovu nastavit přijatelný splátkový kalendář, a ještě ušetřit na úrocích. S tímto budete oddlužněni pravděpodobně za delší časový úsek než při insolvenci, ale uhradíte si svoje dluhy sami. Pro někoho to může být dobrá motivace a správný přístup.

 

Může se také stát, že na konsolidaci Vašich dluhů nedosáhnete právě svojí bonitou. V takových případech není ostudné obrátit se na pomoc od Vašich blízkých z rodiny či přátel. Snažte se stále přemýšlet racionálně a pokuste se trochu zlepšit Váš příjem. Vše by mělo vést k úhradě dluhu a kompletnímu oddlužnění. Vyviňte úsilí a informujte se, jak rychle splatit dluhy. Jsme tu pro Vás ve špatných finančních chvílích.

Mohlo by Vás zajímat

Návod

Zjistěte, jak vyhlásit insolvenci rychle a především správně. Zde najdete přesný návod, jak postupovat v případě, že potřebujete vyřešit svoje dluhy insolvencí. ...

Poradna

Přežít dluhy zvládnete za pomoci dluhové poradny. Naštěstí existují způsoby oddlužení, které Vám pomohou přečkat finanční tíseň. První krok ale vždy začíná...

Změny v oddlužení

Insolvence pro rok 2025 prošla změnami, které dlužníkovi umožní kompletní oddlužení za maximálně 3 roky. Byla také zrušena hranice úhrady 30 % pro osvobození od zb...