Finanční tíseň

Hlavní stránka / Blog / Finanční tíseň

Zanechte nám na sebe kontakt, ozveme se Vám!

Pomoc ve finanční tísni

Finanční tíseň je situace, kdy nezbývají finanční prostředky na běžný život. Často je člověk ve finanční tísni zatížen dluhy, které již nezvládá splácet. Důvodů a příčin finančních problémů je vícero, ale faktem zůstává, že v České republice bojuje s finanční tísní stále mnoho jednotlivců a rodin.

 

Potřebuji řešit finanční tíseň

 

Lidé s nižšími příjmy jsou na vznik špatné finanční situace náchylnější. Finanční gramotnost je častým společným jmenovatelem, ale naštěstí díky různým iniciativám se v Česku zlepšujeme. Velkou pastí jsou stále ale úvěry a půjčky s vysokým úročením. Ty jsou poskytovány s nižším hodnotícím kritériem, než mají třeba banky.

Co je finanční tíseň?

Definice finanční tísně je vcelku jednoduchá rovnice, kdy měsíční výdaje (včetně splátek) převyšují čistý měsíční příjem. Může být aplikováno na jednotlivce nebo rodinu či domácnosti.

Osoba, zatížena tímto problémem, je většinou ve stresu a nedokáže dosahovat životního štěstí. Tento mix postihuje další oblasti běžného lidského života. Uvědomění a chuť tuto nepříjemnost řešit je správný začátek k lepšímu životu.

Jaké jsou příčiny vzniku?

Pojďte si přečíst hlavní příčiny vzniku finanční tísně, které se naneštěstí stále opakují:

Okrajově existují další příčiny vzniku finančních problémů. Tím nejdůležitějším bodem tohoto článku jsou způsoby řešení a předcházení opakovatelnosti. Kompletní oddlužení a ekonomicky-racionální přemýšlení je skvělý přístup!

Navrhovaná řešení

Připravili jsme pro Vás několik tipů, jak lze finanční tíseň řešit a jak bojovat proti předlužení. Žít z měsíce na měsíc je nebezpečné a pokud Vás překvapí náhlý nutný výdaj, může to způsobit koloběh špatných rozhodnutí.

Paradoxně rychlým řešením Vašich financích ušetříte. Znáte to, čas jsou peníze. Do peněžité tísně se může dostat každý a vyhledat pomoc není ostuda.

Pomoc ve finanční tísni

Nejste na to sami! Pomáháme lidem řešit finanční tíseň různými formami. Existují zákonem dané procesy oddlužení. Dluhová poradna je zde právě z těchto důvodů. Nechte si pomoci od odborníků na finanční zdraví a postupovat můžete následovně:

  1. Kontaktujte naší dluhovou poradnu na čísle 777 210 149 a nechte si poradit zdarma
  2. Při zadlužení můžete využít institut insolvence jako zajímavé formy oddlužení
  3. Pro zastavení exekucí lze využít několik právních přístupů například kvůli nemajetnosti
  4. Buďte poučeni a udělejte všechno, abyste se do finanční tísně nedostali znovu

Již několik let Vám úspěšně pomáháme řešit špatné finanční situace. Dluhová poradna Oddlužení lehce je vybavena silou advokátní kanceláře s odbornou zkušeností. Můžete nám zanechat Vaše telefonní číslo ve formuláři v horní části stránky a my se Vám brzy ozveme.

Mohlo by Vás zajímat

Návod

Zjistěte, jak vyhlásit insolvenci rychle a především správně. Zde najdete přesný návod, jak postupovat v případě, že potřebujete vyřešit svoje dluhy insolvencí. ...

Poradna

Přežít dluhy zvládnete za pomoci dluhové poradny. Naštěstí existují způsoby oddlužení, které Vám pomohou přečkat finanční tíseň. První krok ale vždy začíná...

Změny v oddlužení

Insolvence pro rok 2025 prošla změnami, které dlužníkovi umožní kompletní oddlužení za maximálně 3 roky. Byla také zrušena hranice úhrady 30 % pro osvobození od zb...